The ultimate motorcycle

Dane Restorations

and parts restorations

Priprema za restauraciju

Priprema za restauracijuMotocikl tijekom rastavljanja i pripreme za restauraciju

Sama restauracija započinje pažljivim rastavljanjem motocikla do posljednjeg vijka, za koje se valja pripremiti na sljedeći način. Najprije sprejem za otpuštanje zahrđalih vijaka i spojeva pošpricajte sve vijke koji su vam dostupni, a posebice one koji su bili u doticaju s vodom i nečistoćama tijekom godina. Uz to, kako bi sredstvo kapilarno ušlo u sve navoje i spojeve, špricajte ih tijekom nekoliko dana. Tek tada krenite rastavljati. Pripremite mnogo kartonskih ili plastičnih kutija različitih veličina u koje ćete odlagati rastavljene komponente, te dvije veće plitke plastične posude gdje ćete dijelove odmastiti te oprati. Nadalje, pripremite podosta pamučnih krpa za brisanje te, ukoliko ste u mogućnosti, i poprilično praznog „skladišnog“ prostora poput ladica i ormara kamo ćete odlagati kutije s dijelovima.

Nemate li adekvatan prostor, motocikl ne rastavljajte u cijelosti, već radite postupno, jer ćete se iznenaditi količinom dijelova kada ih jednom odstranite s motocikla. Ukoliko ih pak ne možete pravilno sortirati i skladištiti, dok ne dođe red na njihovu obnovu, velika je mogućnost da nešto izgubite, što zasigurno ne želite. Stoga, krenite s rastavljanjem tako da fotografirate motocikl iz svih kuteva. Pritom ne štedite memoriju na fotoaparatu jer svaki je detalj važan. Koliko god vam trenutačno bilo jasno gdje što stoji, nakon rastavljanja i nakon nekoliko mjeseci, kada dođe red na sastavljanje, nekih će se stvari biti vrlo teško sjetiti. Nadalje, rastavljajte polako uz stalno fotografiranje te odmah sortirajte prema određenoj logici koja vam se čini najispravnijom.

Primjerice, blatobrane, spremnik goriva te druge metalne dijelove grupirajte zajedno jer će vjerojatno oni biti jednako obrađivani – oprani, opjeskareni te potom i lakirani. Također, motor sortirajte zajedno s rasplinjačem, lancem, i sajlama gasa, čoka i spojke itd. Ukoliko niste sigurni kako što rastaviti, konzultirajte tehničku dokumentaciju ako je imate, ne brzajte i nemojte nešto slomiti, već radije razmislite i pronađite alternativni način – grijanje, hlađenje, pomoć tokara… Ništa ne bacajte iako se čini potpuno potrošeno, staro i neispravno. Povrh toga, imate li motocikl za koji niste sigurni da je kompletan ili originalan i imate njegovu tehničku dokumentaciju, tada u slučaju nailaska na nekompletne ili „sumnjive“ komponente, iste dodatno fotografirajte te si usporedo vodite bilješke. Vjerojatno ćete morati nabavljati ili izraditi ono što nedostaje, pa je dobro odmah znati koliko će takvih dijelova biti. Nakon što ste završili, od motocikla ne smije ostati ništa, a vama mora biti sasvim jasno gdje se svi dijelovi nalaze.

Sada ste spremni za odmašćivanje i pranje. Riječ je o najprljavijem i najnapornijem dijelu posla u koji morate uložiti pregršt energije kako biste si omogućili uvid u dijelove onakve kakvi oni uistinu jesu. Ne očekujte da pedesetak godina staro vozilo bude čisto, već naprotiv, pripremite se na tvrdokorne naslage ulja, prašine, hrđe te drugih nečistoća. Odmastit ćete vjerojatno morati svaki dio motocikla, a učestalo i svjetla te dijelove elektroinstalacije. Stoga, kupite sredstvo za odmašćivanje poput Ivasola te ga nalijte u posudu pripremljenu za odmašćivanje u visinu od oko dva centimetra. Pripremite nekoliko veličina kistova za pranje te zaštitne rukavice od deblje gume kakve se koriste u kućanstvu. Obavezno nosite zaštitne naočale i zaštitnu masku te radite u prozračnoj prostoriji. Također, pripremite dosta čiste krpe i sprej WD-40 ili neki sličan.

Priprema za restauracijuDijelovi mjenjača nakon pranja sortirani i spremni za daljnju obradu

Pranje započnite s najmanje prljavim dijelovima. Iz kutija u koje ste ih sortirali nakon rastavljanja, izvadite ih u posudu sa sredstvom za odmašćivanje te kistom perite do potpune čistoće. Imajte na umu da sredstvu treba barem deset minuta da započne otapati tvrdokornu masnoću, posebice onu miješanu s prašinom. Stoga ne brzajte, već nakon prvog „natapanja“ pričekajte, te u nekoliko koraka operite dijelove do potpune čistoće. Nakon toga, opranu skupinu dijelova, primjerice stražnji amortizer, prebacite u posudu s vodom te dobro isperite od sredstva za odmašćivanje. Dijelove potom izvadite i krpom ili pištoljem na komprimirani zrak potpuno osušite te našpricajte WD-om, i to kako ne bi dalje korodirali dok čekaju obnovu. Ukoliko je dio koji obrađujete potrebno prije toga rastaviti, primjerice prije spomenuti amortizer, nakon rastavljanja sve dijelove fotografirajte na bijeloj krpi ili drugoj podlozi posložene redoslijedom kako ste ih rastavili. Kada ih operete, posložite ih istom logikom i fotografirajte još jednom kako biste nakon završene obnove znali kako ih sastaviti. Potom ih vratite u kutiju. Kada ovako obradite sve pojedinačne skupine dijelova poput motora, amortizera, kotača i ostalih, spremni ste ući dublje u proces same restauracije. Veće komade poput okvira ili blatobrana možete našpricati sredstvom za odmašćivanje i potom isprati tlačnim čistačem.

Javite se


TELEFON: EMAIL: PRATITE ME:
+385 dane@dane-restorations.com Instagram

Javite se


Telefon. +385 98 86 95 49
Email. dane@dane-restorations.com
Adresa: Zagreb,
Hrvatska
Pratite me.