The ultimate motorcycle

Dane Restorations

and parts restorations

Restauracija elektroinstalacije

Restauracija elektroinstalacije Šuma vodiča koja ima svoju logiku. Kontakt bravica je srce sistema.

Strujna instalacija sačinjena je od žica-vodiča, izolacija i kontakata te kao krvožilni sustav prolazi svim dijelovima motocikla. Zbog toga je podložna toplini motora, atmosferskim uvjetima, prljavštini i mehaničkim oštećenjima. Na starijem tipu motocikala ona je poprilično jednostavna, no zbog starenja materijala postaje nepouzdana i neupotrebljiva. Za mnoge oldtajmere europske proizvodnje moguće je kupiti gotove zamjenske strujne vodove instalacije, no iz osobnog iskustva mogu reći da kvaliteta i prilagođenost mjera određenom modelu motocikla mogu varirati, od vrhunskih do loše izrađenih instalacija. Koliko morate platiti ovakvu instalaciju, uz nešto alata možete je sami izraditi, te – ukoliko je potrebno – i poboljšati.

Potražite električnu shemu motocikla u tehničkoj dokumentaciji ili prebrojite električne vodove i njihove putove u staroj instalaciji te si skicirajte vlastitu shemu. Prebrojite boje žica i kupite nove u istim ili sličnim bojama. Niste li sigurni u promjer, odnosno kvadraturu starih vodiča, orijentirajte se na mjeru 1,5 mm kvadratnih promjera vodiča, koji mora biti licnasti, odnosno sastavljen od sitnih bakrenih niti za razliku od onoga koji se koristi u kućanstvu gdje je vodič samo jedna žica. Također, strujni vodovi koje nabavljate moraju biti otporni na temperaturu. Uz njih potrebno vam je nekoliko metara termo-bužira u nekoliko promjera, i to kako biste instalaciju mogli propisno zaštititi.

Isto tako tijekom restauracija eletroinstalacije, kopirajte postojeće vodove ili prema shemi iz tehničke dokumentacije, a uz pomoć okvira motocikla rekonstruirajte novu instalaciju. Idealan trenutak za izradu elektroinstalacije je kada obnovite okvir, a na njemu još nema drugih elemenata… Tada na okvir privremeno prihvatite vodove i razvedite ih prema svim pozicijama za buduće potrošače. Fotografirajte svaku poziciju izvoda, a sve vodove izradite nešto dužima nego što su u originalu. Skratit ćete ih kod završnog sastavljanja motocikla kada svaki potrošač dođe na svoje mjesto. Tako pripremljene vodove obucite u termo-bužire i zagrijavanjem spojite u jednu cjelinu. Budući da na nekim dijelovima instalacija ima desetak vodova, a negdje tek dva, birajte odgovarajuće promjere bužira i pažljivo ga zagrijavajte. Ako je instalacija negdje karakteristično svijena kako bi pratila oblik okvira, u takvom položaju je i zagrijavajte. Termo-bužir nakon što odreagira na toplinu, mijenja svoj promjer u dvostruko manji nego početni te postaje djelomice krut. Kod tanjih termo-bužira manjeg promjera ova dobijena krutost je neznatna te ne smeta za korištenje na motociklu gdje se dio instalacije mora gibati, kao primjerice na poziciji gdje s okvira prelazi u kućište instrumenata i prednjeg svjetla koje se rotira lijevo-desno zajedno s upravljačem. Uz instalaciju, tijekom restauracija elektroinstalacije obnovite i trošila. Tu spadaju kontaktna bravica, truba, regler ako postoji, prihvati žarulja za prednje i stražnje svjetlo, prekidači na upravljaču, prihvat akumulatora te razni spojevi i kontaktne žarulje.

Restauracija elektroinstalacijaStražnja strana kontakt bravice je prava zagonetka ako nemate shemu strujnog sistema.

Kontaktna bravica obično je srce sistema i sa svoje stražnje strane ima kontakte od kojih se grana napajanje za sva trošila, te za razne prekidače. Kontakte je potrebno očistiti te brusnim papirom s njih skinuti oksidaciju, te im izmijeniti vijke za pritezanje, ako ih imaju. Vijke ćete najlakše naći u trgovinama elektroopremom u luster-klemama koje izaberite prema veličini vaših vijaka, te jednostavno u svojim kontaktima upotrijebite njihove vijke. Ako se kontaktna bravica može rastaviti, svakako to učinite i očistite njenu unutrašnjost u kojoj se nalazi radni cilindar kontaktnog ključa koji obično pokreće nekakav kružni kontaktor koji pak nasjeda na kontakte vezane za vanjske kontakte. Tako se kontakt-ključem bira napajanje trošila i oduzima kontakt s masom za primarni namotaj paljenja koji daje iskru. Sve kontakte počistite i izbrusite, a unutrašnjost bravice pošpricajte kontakt-sprejem.

Truba je obično glomazan sklop u vlastitom kućištu, te se nerijetko može rastaviti. Stare trube napona šest volti su rijetke i isplative za obnovu, a osim kućišta sastoje se od zavojnice, osovine s titrajućom jezgrom te oprugom koja svojim gibanjem pod utjecajem zavojnice stvara zvuk koji se pojačava nekakvom limenom nadogradnjom. Ovaj maleni sklop skriven je unutar kućišta i često je ispravan, te mu treba samo obnoviti kontakte. Kućište obnovite prema želji, primjerice opjeskarite te plastificirajte ili lakirajte, izmijenite vanjske vijke te ga ponovno sastavite.

Restauracija elektroinstalacijaIako malen, prekidač za obnovu može biti velik problem.

Prekidače na upravljaču obnovite identično trubi, unutarnje sklopove operite, obrusite kontakte brusnim papirom i našpricajte kontakt-sprejem, a vanjske pokrove i polugice vratite u prvobitno stanje, najčešće su kromirani, a o postupku pročitajte u rubrici tehnike obrade materijala. Kontakte za svjetla obično ćete zateći u solidnom stanju jer su tijekom godina zaštićeni od vanjskih utjecaja. Odmastite ih, očistite kontakte, a kod prednjeg svjetla u toploj vodi operite prednje staklo te ga dobro izribajte od prljavštine. Iako mislite da je s vremenom izgubilo prozirnost, često ćete se iznenaditi njegovim dobrim stanjem. No, svakako nježniji budite sa sjenilom koje je obično s unutarnje strane metalizirano, no tijekom godina često gubi sjaj. Pažljivo ga operite od prljavštine, a ako je jako oštećeno, morat ćete ga izmijeniti.

Sve navedeno vrijedi ako vaš motocikl ima sve dijelove te procijenite li da se oni mogu obnoviti tijekom restauracija elektroinstalacije. No, ukoliko je njihovo propadanje toliko da je obnova tehnički nemoguća, pripremite se za pronalazak i ugradnju zamjenskih dijelova koje će ponekad trebati prilagoditi novoj funkciji. Primjerice, sjenilo prednjeg svjetla katkad je pretjerano hrđavo i treba ga zamijeniti. Sjenilo možete naći u mnogim okruglim svjetlima starijih automobila koje možete za male novce kupiti na sajmovima rabljenih automobila.

Javite se


TELEFON: EMAIL: PRATITE ME:
+385 dane@dane-restorations.com Instagram

Javite se


Telefon. +385 98 86 95 49
Email. dane@dane-restorations.com
Adresa: Zagreb,
Hrvatska
Pratite me.