The ultimate motorcycle

Dane Restorations

and parts restorations

Restauracija kočnica

Restauracija kočnicaIako su kočne obloge istrošene, osnova se može ponovo iskoristiti

Tijekom rastavljanja motocikla obnova dijelova kočnog sustava krenut će u nekoliko smjerova. Naime, polugice ćete kao metalne dijelove obnavljati posebno, sajle ćete kupiti nove ili ih izraditi, a restauracija kočnica ponajprije će se odnositi na obnovu kočnih pakni te njihovih aluminijskih nosača. Za neke motocikle mogu se naći nove ili obnovljene kočne pakne, a neke morate izraditi. Većina starih motocikala je imala tarne obloge pakni nitnama vezane za aluminijsku osnovu. U novije vrijeme specijalna su ljepila zamijenila nitne, no mi ćemo se koncentrirati na obnovu nitanjem.Stare obloge odvojite od podloge tako da točkalom otočkate sredinu nitni te ih svrdlom većeg promjera zabušite do dubine kada će nitna popustiti i ispasti na drugu stranu. Kada odstranite sve nitne, kočna bi obloga trebala biti slobodna te je demontirajte s osnove. Aluminijsku osnovu dobro pregledajte kako biste vidjeli oštećenja koja znaju nastati tijekom nepravilne demontaže, a najčešća su na polukružnim i ravnim prihvatima osovinice i radnog ekscentra na koje se polukružne osnove naslanjaju u radu. Ako oštećenja ima, treba dovariti novi materijal te strojno obraditi osnovu prije dodavanja nove obloge. Polukružne osnove koje su ispravne, ali izrazito prljave i oksidirane mogu se ispjeskariti bez negativnih nuspojava.

Restauracija kočnicaNosače pakni očistite i pripremite za nitanje novih obloga

U trgovini rezervnih dijelova za traktore, kamione i starija vozila potražite kočne obloge koje se prodaju perforirane za određeni tip vozila ili na metre. Ako ih kupujete na metre, tada obratite pozornost na debljinu i širinu trake, dok kod gotovih obloga tražite one koje svojim polumjerom potpuno ili što bolje pristaju vašoj polukružnoj osnovi. Raspored rupica za nitne ne treba vas zabrinjavati jer ćete prema rasporedu na vašoj osnovi napraviti nove na pravim mjestima. U lokalnoj trgovini alatom potražite aluminijske ili bakrene nitne istog promjera kao što su rupice u polukružnoj osnovi, a kupite li bakrene, tada ih prije ugradnje trebate napustiti zagrijavanjem plinskom lampom.

Restauracija kočnicaBakrene nitne prije nitanja omekšajte tako da ih zagrijete te potom trenutno ohladite

Kočne obloge prislonite na osnovu i sa stražnje strane obloge, kroz rupice na osnovi obilježite mjesta za nitne. Bušilicom i svrdlom promjera identičnog nitni izbušite nove rupice na oblozi. Potom svrdlom promjera identičnog promjeru glave nitne, s vanjske strane obloge upustite veće rupe približno do polovice dubine materijala obloge. Ovo će vam omogućiti da glava nitne nakon nitovanja bude niža od tarne površine obloge te da pri kočenju ne struže po metalnom obodu u srcu kotača. Obično je razlika dubine glave i tarne površine dva-tri milimetra, dok je ukupna debljina pakne prosječno četiri-pet milimetara. Milimetar materijala minimalno mora ostati ispod glave nitne kako bi pakna čvrsto stajala na osloncu. Nakon pripreme rupa krenite s nitovanjem tako da pripremite kružni oslonac istog promjera kao i glava nitne te ga pričvrstite u škrip kako bi mogao podnijeti silu udarca čekićem. Ako nemate tokareni kružni oslonac, čelo vijka približnih dimenzija bit će dovoljno dobro.

Restauracija kočnicaNovu oblogu pripremljenim bakrenim nitnama zanitajte za osnovu

Na oslonac prislonite nitnu koju ste progurali te kroz paknu i rupu u polukružnom osloncu kočnice te je nježno špicastim dijelom čekića nekoliko puta udarite po dijelu koji izviruje van kako biste ga raširili. Nitna bi trebala prihvatiti, no nikako ne udarajte čekićem jednu nitnu do potpune čvrstoće, već ih najprije sve ugradite te provjerite da pakna stoji pravilno na svom mjestu i da su glave nitni dovoljno duboko ispod površine pakne. Tek tada dodatnim udarcima raširite materijal nitne do kraja kako bi dobili punu čvrstoću spoja. Kako je pri bušenju većih rupica za glavu nitne teško svrdlom točno odrediti dubinu rupe, moguće je da neke nitne nakon početnog nitanja stoje previsoko u odnosu na površinu pakne. Takve obrusite sa stražnje strane, produbite rupicu za glavu nitne te ponovno zanitajte novu.

Restauracija kočnicaNitne koje nakon tokarenja ostanu previsoke dodatno obrusite

Nakon nitanja, a ukoliko je obloga bila većih dimenzija od podloge, obrežite je brusilicom s tankom reznom pločom. Radite ovo sa zaštitnom maskom za lice i oči, te po mogućnosti na otvorenom prostoru. Najbolje bi bilo kada bi pakne bile nešto deblje od nepotrošenih originalnih, no ovu ćete vrijednost u milimetrima teško naći u tehničkoj dokumentaciji. Približnu debljinu možete izmjeriti ako dvije polukružne osnove kočnica umetnete u srce kotača, gdje i inače stoje kada su ugrađene na poklopac i kada je kotač u funkciji. Tada možete vidjeti zračnost između njih i kružnog metala po kojem kližu pakne pri kočenju, a nove bi pakne koje ugradite trebale popuniti tu prazninu te imati svaka oko 0,5 mm zračnosti do metala. Također, u tehničkoj dokumentaciji može se pronaći promjer bubanj kočnice, a on obično znači mjeru promjera metalnog bubnja u srcu kotača. Ukoliko ste ga tokarili kako biste poravnali brazde i potrošenost nastale kočenjem, uzmite u obzir tako dobiveni veći promjer.

Međutim, u slučaju da su vaše nove zanitane pakne deblje od originalnih, tada polukružne oslonce sastavite na poklopac kotača u koji ste prije vratili obnovljene osovinice, a svakako zamijenite i opruge ukoliko su hrđave ili oštećene. Nakon sklapanja izmjerite vanjski promjer koji bi trebao biti veći od promjera bubnja u srcu kotača. Tada na tokarskom stroju otokarite pakne na jedan milimetar manji promjer od promjera bubnja. To će vam omogućiti željenih 0,5 mm kružne zračnosti nakon ugradnje te savršeno prianjanje pakni na bubanj od prvih metara vožnje te mali hod polugica kočnice do trenutka punog kočnog učinka. Svakako nakon tokarenja prekontrolirajte upuštenost glava nitni u odnosu na novu tokarenu vanjsku površinu pakni. Minimalna razlika mora biti 1,5 mm. Potom poklopac s kompletiranim paknama ubacite u srce kotača i on je tada spreman za ugradnju.

Javite se


TELEFON: EMAIL: PRATITE ME:
+385 dane@dane-restorations.com Instagram

Javite se


Telefon. +385 98 86 95 49
Email. dane@dane-restorations.com
Adresa: Zagreb,
Hrvatska
Pratite me.