The ultimate motorcycle

Dane Restorations

and parts restorations

Restauracija prednje vilice

Restauracija prednje vilicePrednje vilice teleskopskog tipa vrlo su robusne. Nakon promjene klizača i ulja spremne su za ugradnju.

Restauracija prednje vilice ovisit će o njenom tipu. Prednje vilice na motociklima oldtajmerima možemo ugrubo podijeliti na klasične teleskopske vilice koje su vrlo slične današnjima te vilice tipa trokut sačinjene od horizontalnih oslonaca i amortizera identičnih ili gotovo identičnih onima straga. Ovo tehničko rješenje pronaći ćete najčešće kod starijih modela BMW-a, MZ-a ili NSU-a. Kod njega je obnova identična stražnjim amortizerima, te ćemo se mi ovdje baviti samo obnovom klasične teleskopske vilice.

Restauracija prednje viliceSve gume i brtvila unutar vilice treba izmijeniti kako bi ulje ostalo tamo gdje treba.

Vilice na starijim motociklima u pravilu su vrlo jednostavne konstrukcije i u pravilu se sastoje od vanjske hidraulične cijevi, unutarnje radne cijevi, opruge te nekoliko gumica i klizača. Uz to, njihovi radni dijelovi često su zaštićeni vanjskom ukrasnom oplatom u boji motocikla koja je služila i za nosače prednjeg svjetla. Kako su unutrašnji dijelovi punjeni uljem te ukoliko motocikl nije bio oštećen padovima tijekom godina, lako je moguće da pronađete prednju vilicu u posve ispravnom stanju. Nakon rastavljanja i pranja potrebno je izmijeniti sve gumice i semeringe na koje naiđete te provjeriti zračnost između unutrašnje radne cijevi i metalnih klizača-vodilica s unutrašnje strane vanjske cijevi. Tijekom godina ovdje se ponajprije pokaže potrošenost materijala, a zračnost znači nepreciznost u vožnji i nedorečen osjećaj za prednji kraj motocikla u vožnji.

Restauracija prednje viliceRestaurirana i sastavljena vilica ugrađena na okvir.

Konzultirajte tehničku dokumentaciju i kod tokara po potrebi izradite nove klizače, te ste spremni za sastavljanje vilice. Prije potpunog sklapanja provjerite u kojem trenutku treba u radnu cijev dodati ulje. Vanjske površine vilice najčešće se sastoje od kromiranog donjeg dijela na koji se montira kotač, te gornjeg od ukrasnih pokrivnih cijevi koje su obično u boji motocikla i imaju nosače prednjeg svjetla. Nadalje, gornji dio potrebno je obraditi poput svih ostalih bojenih dijelova motocikla, a donji je dio pak potrebno ponovno kromirati. Zatim možete vilice sastaviti do pozicije kada bi trebale biti prihvaćene na trokute vilica. Dalje ćete nastaviti kad dođete do završnog sastavljanja motocikla.

Javite se


TELEFON: EMAIL: PRATITE ME:
+385 dane@dane-restorations.com Instagram

Javite se


Telefon. +385 98 86 95 49
Email. dane@dane-restorations.com
Adresa: Zagreb,
Hrvatska
Pratite me.