The ultimate motorcycle

Dane Restorations

and parts restorations

Restauracija sitnih dijelova

Na motociklu je mnoštvo sitnih dijelova čiju je restauraciju nemoguće pojedinačno opisati jer se razlikuju od modela do modela. U osnovi ih možemo podijeliti na metalne, gumene i plastične, iako je potonjih na starim motociklima izuzetno malo.

Metalni dijelovi koji ostaju nakon rastavljanja većih kompomenti kao što su okvir, motor, limarija ili kotači su najčešće – polugice mjenjača, kočnica, osovine kotača, vijčana roba i drugo. Njihova restauracija se temelji na tome da ih pravilno pripremite za ponovno nanošenje zaštitnog sloja kojim su bili zaštićeni postupcima poput cinčanja, kromiranja ili bojenja, a da ih pritom ne uništite i ne izmijenite neke važne mjere poput promjera ili ovalnosti osovina, kao da ni ne stanjite polugice brušenjem… Mnogi metalni dijelovi stoga neće biti obnovljivi, već ćete morati pribaviti nove ili zamjenske. Primjerice, ukoliko je polugica kočnice na poklopcu kotača na koju se montira sajla iznimno hrđava, tijekom pripreme za kromiranje – da biste došli do čistog metala – morate je jako izbrusiti. Zbog toga ona gubi na debljini i postaje slaba za sile koje treba trpjeti i neće biti sigurna za vožnju. Ovaj scenarij izbjegavajte ili djelomice odstupite od vraćanja u originalno stanje, pa polugicu samo opjeskarite i takvu kromirajte ili nabavite/napravite drugu. Naime, bolje je da malo pati vizualni dojam koji će primijetiti tek rijetki nego da je dio tehnički neispravan. O restauraciji različitih metalnih dijelova pronađite više u opisima tehnika rada poput pjeskarenja, kromiranja…

Gumeni dijelovi se ne mogu obnoviti, već treba pribaviti nove ili zamjenske. Iako se na prvu ne čini tako, njih je vrlo mnogo na motociklu. Štoviše, neki su osobito važni za njegovo pravilno funkcioniranje poput gumenih ublaživača na spoju stražnjeg lančanika i središta stražnjeg kotača, gumenih dosjeda amortizera i drugih… Na tržištu pokušajte pronaći kompletne setove gumenih dijelova za vaš model, a ako nije dostupan, tražite pojedinačne dijelove. Pritom će vam pomoći činjenica da su mnogi stari motocikli bez obzira na marku opremljeni istim dijelovima istog dobavljača iz tog doba. Tako ćete primjerice identični prekidač stop-svjetla naći na gotovo svim modelima iz tadašnje istočne Europe, a gumeni oslonci za noge bit će isti na svim BMW-ovim modelima dugi niz godina. No, najteže je s onim dijelovima gdje je u gumi otisnut logotip ili ime modela i koji vašem motociklu daju autentičnost. Pronađete li ih na tržištu, ne žalite novca da ih pribavite.

Restauracija sitnih dijelovaGumeni dijelovi godinama izloženi ulju i prljavštini – svakako nastojte pribaviti nove.

Plastika je vrlo rijetka na starim motociklima, no naći ćete je najviše kao ukrasni element poput zaštitnih cilindarskih kućišta amortizera, akumulatora, svjetala… Ukoliko je plastični dio ispravan, a plastika nije previše strukturno uništena utjecajem atmosferilija i sunca, ona se danas dostupnim sredstvima lako obnavlja. Tu ponajprije mislim na bojenje bojama za plastiku uz pravilnu pripremu.

Restauracija sitnih dijelovaStare sajle izgledaju kompletne, no ne mogu poslužiti za ništa osim za izmjere i izradu novih.

Sajle nakon dugog niza godina strunu i oslabe te se svakako trebaju izmijeniti. Ukoliko na tržištu ne postoje zamjenske sajle izrađene prema točnom predlošku, morat ćete ih izraditi sami koristeći mjere i neke dijelove starih sajli. Stoga nipošto ne bacajte sajle nakon demontaže bez obzira kako derutne bile. Izmjerite promjer sajle i kupite novu sajlu s pripadajućim bužirom na metre te završne valjčiće pravilne dimenzije, ako ih pronađete. Ne uspije li vam to, treba ih otokariti od nekog mekšeg materijala koji se može lemiti. Nakon mjerenja rastavite stare sajle i demontirajte sitne dijelove poput vijaka za podešavanje, prstenastih završetaka bužira i druge galanterije, te ih dajte ponovno pocinčati. Za svaku sajlu zapamtite ili još bolje fotografirajte raspored sitnih dijelova, te krenite sa sastavljanjem tako da na jedan kraj sajle tvrdo zalemite pripremljeni valjčić, pravilnim redoslijedom posložite sitne dijelove i bužir, te na koncu zalemite valjčić sa suprotne strane. Ukoliko ste lemljenjem pak nanijeli suviše materijala, turpijom obradite valjčiće tako da pristaju u utore polugica i drugih komandi za koje sajle izrađujete. Sve napravljene sajle isprobajte i doradite tako da pri završnom sklapanju motocikla na prilagodbu ne morate gubiti vrijeme, a neke polugice i prihvati su tada i manje dostupni.

Javite se


TELEFON: EMAIL: PRATITE ME:
+385 dane@dane-restorations.com Instagram

Javite se


Telefon. +385 98 86 95 49
Email. dane@dane-restorations.com
Adresa: Zagreb,
Hrvatska
Pratite me.