The ultimate motorcycle

Dane Restorations

and parts restorations

Restauracija sjedala

Restauracija sjedalaOd starog sjedala najčešće se može iskoristiti samo metalna osnova, ostalo će poslužiti za mjere.

Sjedala na starijim motociklima možemo podijeliti na jednosjedeća, obično izrađena kombinacijom gume ili kože i metalne podloge, ali bez spužve za amortiziranje te dvosjedeća, izrađena od metalne podloge te spužve i presvlake od kože ili skaja. Kod sjedala bez spužve, bila ona izrađena od gume ili kože, najprije provjerite može li se na tržištu kupiti samo zamjenski pokrov. Staru popucalu gumu ili kožu teško je obnoviti, a ako je pokrov dostupan, isplati se obnoviti metalnu podkonstrukciju sjedala. Obično je ona sastavljena od metalnog kostura, opruga za amortizaciju te nekoliko vijaka. Zato što je sjedalo izloženo vanjskim utjecajima, ovaj je sklop gotovo uvijek hrđav pa je metalnu konstrukciju potrebno pjeskariti, te ovisno o prijašnjoj obradi, plastificirati u zadanu boju ili kromirati. Opruge je potrebno izraditi nove, a ponekad je moguće izraditi ih od nehrđajućeg čelika koji ima dobre karakteristike kao opruga. Ako to nije moguće, potrebno je opruge kromirati. Kod pripreme za kromiranje izradite jednostavan okvir na koji ćete djelomice rastegnuti opruge kako bi se krom ravnomjernije rasporedio po obodima materijala opruge, jer u stisnutom stanju navoji opruge čvrsto naliježu jedan na drugi (kod opruga za rastezanje) te kromiranje bude izvedeno tek djelomice. Zamjenski gumeni ili kožni pokrov sjedala tada montirajte na obnovljenu podkonstrukciju, a u slučaju da ih nema, predlažem da kupite kompletno zamjensko sjedalo.

Kod sjedala s metalnom konstrukcijom podloge, spužvom i šivanim pokrovom obično je ispravna samo podloga. Nju treba pjeskariti, ukoliko je popucala ili deformirana, treba je zavariti, grijati te poravnati, a potom plastificirati. Kožni pokrov sjedala treba rašiti te prema njegovim mjerama, poštujući da je koža tijekom godina izgubila dio elastičnosti i mjere, izrezati nove dijelove materijala u zadanoj boji. Kod odabira materijala za pokrov preporučujem eko-kožu namijenjenu nautičarima jer je znatno kvalitetnija i otpornija na atmosferu od klasične eko-kože ili skaja koji se koriste u autotapetarstvu. No, imate li priliku, prepustite šivanje novog pokrova profesionalcu s adekvatnom šivaćom mašinom. Da bi se šila koža, posebice kad je presavijena nekoliko puta, potrebna je snažna šivaća mašina koja ima pogon za pomicanje materijala i s gornje i donje strane prihvata za njega. Kod običnih kućnih mašina pogon je samo donji pa dolazi do povlačenja i boranja materijala, dok debljina dodatno uzrokuje probleme igli tijekom probijanja.

Restauracija sjedalaSjedalo je spremno za ugradnju.

Podstava od spužve najmanji je problem jer se spužva može kupiti u raznim tvrdoćama i debljinama te se vrlo lako imitira tvrdoća i dimenzije originala. Drugi problem je spajanje pokrova s podlogom. Obično je pokrov svojim donjim rubom pomoću nitni spojen za podlogu tako da je s unutarnje strane pokrova, uz donji rub ušivena traka debele kože poput one za opasač. U toj koži bile su pripremljene rupice koje su se poklapale s rupicama u podlozi u koje su dolazile nitne. Nažalost, kućna mašina ne može zašiti tako debelu kožu na kožu pokrova pa ovo morate prepustiti profesionalcu, ili raditi nekvalitetniju verziju tako da izravno nitujete kožu pokrova na podlogu, što nipošto ne preporučujem. Alternativna metoda vezivanja je nešto moderniji pristup nitanju. Kod šivanja pokrova, uz njegove donje rubove prepustite nešto materijala te ga šivanjem podvostručite tako da unutrašnji dio možete bušiti, a da se to izvana ne vidi. Tada ga izbušite na pozicijama rupica za nitne na podlozi te vežite za nju pomoću plastičnih vezica sa samozatezanjem. Sistem je učinkovit, dugotrajan u upotrebi, no nešto nesavršeniji no originalan pristup. Osobno ovako obnavljam sjedala svjestan da ovo nije pravi kožarski rad, no sjedalo je dovoljno dobro za svakodnevnu upotrebu. Ukoliko krenete ovim putem, kada vam se ukaže prilika, ipak zamijenite pokrov onim koji vam je napravio profesionalac, a spužvu i podlogu ponovno iskoristite. Naime, ovakvo presvlačenje sjedala ne košta mnogo te se brzo napravi.

Javite se


TELEFON: EMAIL: PRATITE ME:
+385 dane@dane-restorations.com Instagram

Javite se


Telefon. +385 98 86 95 49
Email. dane@dane-restorations.com
Adresa: Zagreb,
Hrvatska
Pratite me.