The ultimate motorcycle

Dane Restorations

and parts restorations

Tehnike rada

Tehnike radaPjeskarenje je idealna metoda čišćenja robusnih i grublje obrađenih dijelova nagriženih hrđom. Nakon pjeskarenja površinu metala teško je dovesti do punog sjaja tijekom pripreme za kromiranje.

Pjeskarenje i sodiranje metala je postupak mehaničke obrade površine metala pijeskom ili drugim abrazivnim medijem različite granulacije u suhim ili mokrim uvjetima. Kod restauracije pjeskarenje je primjenjivo kod metalnih dijelova koji su u vrlo lošem površinskom stanju, nagriženi hrđom i drugim nečistoćama.

IMG_4058

Pjeskareni dijelovi motocikla dobri su za daljnju obradu lakiranjem ili plastificiranjem, no nisu adekvatno pripremljeni ukoliko se trebaju kromirati s visokim sjajem. Nakon pjeskarenja površinu metala teško je dodatno obratiti poliranjem do stanja prihvatljivog za elektrolitsko nanošenje kroma. Pjeskareni dijelovi pogodni su za naknadno pocinčavanje.

IMG_4059

Na motociklu se najčešće pjeskare metalni dijelovi poput spremnika, blatobrana ili cjevastog okvira. Sodiranje je identičan postupak koji umjesto čestica pijeska koristi sodu bikarbonu koja je kao medij znatno manje abrazivna te se površina metala može bolje očuvati, no ujedno je i učinak otklanjanja nečistoće manji. Na motociklu se može koristiti za obradu aluminijskih dijelova ili tijela rasplinjača.

Tehnike radaUltrazvučno čišćenje idealno je za manje dijelove nježnije građe poput rasplinjača ili dijelova elektroinstalacija, te za dijelove čijoj se unutrašnjosti ne može lako pristupiti.

Čišćenje metala ultrazvukom moderna je metoda koja se provodi u posebnim kadama ispunjenima vodom ili mješavinom vode i posebnih sredstava koje pomažu čišćenju. Ultrazvučni valovi određene frekvencije propuštaju se kroz vodu zbog čega nastaje efekt čišćenja koji se vrlo dobro može primijeniti na dijelovima poput rasplinjača ili bloka motora.

Tehnike radaPlastificiranje metala je odlična tehnika zaštite dijelova poput okvira motocikla, dijelova ovjesa ili bilo kojeg metalnog dijela koji je moguće pripremiti za ovu metodu.

Plastificiranje metala elektrostatskim putem je jedna od najmodernijih metoda zaštite materijala. Na očišćeni i osušeni metalni dio nanosi se sloj plastičnog praha koji se nakon toga peče na temperaturama od 160-200 celzija. Dobivena površina je dugotrajna, otporna na oštećenja, a boju nanosa moguće je birati iz širokog spektra RAL-ovih boja u mat ili sjajnoj izvedbi. Plastificiranje na motociklu može se koristiti pri obnovi okvira, manjih metalnih dijelova koji moraju biti u boji okvira, obruča kotača i drugo…

Tehnike radaPoliranje metala mehanički je postupak kojim ćete površinu dovesti do punog sjaja. Tehnika poliranja ovisiti će o vrsti metala, površini i mogućnosti pristupa.

Poliranje metala je postupak mehaničke obrade površine metala kojom se dobija njen visoki sjaj. Tehnika rada i rezultati ovise o samom materijalu, a najraširenija tehnika je ona uz pomoć stroja za poliranje i polir-šajbi na koje se prilikom poliranja nanose polir-paste različite granulacije i sastava. Rezultati poliranja ovise također i o brzini vrtnje polir-šajbe, te prethodne pripreme. Uz poliranje na polir-stroju postoji i strojno poliranje uz pomoć granula te vodene otopine u raznim spremnicima. Spremnici su izloženi vibraciji tijekom obrade što dovodi do interakcije metala i granula za poliranje. Osim poliranja, površina metala pri ovom postupku se i djelomice preša te postaje tvrđom te otpornijom na daljnju oksidaciju što je vrlo praktično kod dijelova od aluminija.

Tehnike radaKromiranje je postupak zaštite nanošenjem sloja kroma na pripremljenu površinu metala. Prije kromiranja potrebno je na metal nanijeti sloj bakra i nikla.

Kromiranje metala je postupak površinske zaštite metala nanošenjem sloja kroma elektrolitskim putem. Mnogo dijelova motocikla je kvalitetno kromirano pa pri restauraciji treba ovaj postupak ponoviti. Pravilno kromiranje metalnog dijela započinje njegovom mehaničkom pripremom, a potom se predmet treba pobakriti elektrolitskim putem. Nakon ovog koraka potrebno je predmet ponovno polirati kako bi se popravili nedostaci i točkaste naslage bakra koje nastaju zbog dubljih točkica hrđe ukorijenjenih u osnovnom metalu. Pažljivim poliranjem ujednačava se sloj bakra i dovodi do potpunog sjaja. Potom se pobakreni dijelovi nikluju te završno kromiraju galvanskim putem. Nakon ovog postupka metalni dio je dugotrajno zaštićen od korozije. Ukoliko je originalni sloj kroma još uvijek djelomice prisutan na obrađivanom dijelu metala, on se također može ukloniti elektrolitskim putem. Najčešći kromirani dijelovi su upravljač, instrumenti, obruči kotača, polugice, auspusi…

Tehnike radaPocinčavanje je zaštita metala slojem cinka, a na oldtimer motociklu koristi se samo kao predhodni korak nekoj kvalitetnijoj metodi poput plastificiranja ili lakiranja.

Pocinčavanje metala je postupak površinske zaštite metala nanošenjem sloja cinka elektrolitskim putem „na hladno“ i na „ toplo“. Debljina nanesenog sloja kreće se od pet do 25 mikrona, a na motociklu su najčešće pocinčani vijci, žbice, osovine, polugice itd. Moguće je da se pocinčana površina nakon ispiranja podvrgne kemijskom postupku pasiviziranja ili kromatiranja radi povećanja otpornosti cinka na koroziju kao i radi postizanja dekorativnih osobina.

Javite se


TELEFON: EMAIL: PRATITE ME:
+385 dane@dane-restorations.com Instagram

Javite se


Telefon. +385 98 86 95 49
Email. dane@dane-restorations.com
Adresa: Zagreb,
Hrvatska
Pratite me.