The ultimate motorcycle

Dane Restorations

and parts restorations

Prvo pokretanje motora

Prvo pokretanje motoraZa prvo pokretanje motora pokušajte pripremiti improvizirani testni stol. Okvir motocikla možda još restaurirate, a i ne želite ga oštetiti.

Nakon dolijevanja motornog ulja spremni ste za prvo pokretanje motora. Pokrećete li pritom četverotaktni motor, morate još pripremiti mjerač tlaka ulja koji ćete probno montirati na mjesto davača tlaka za signalnu lampicu ili samu signalnu lampicu na njenom tlačnom ili strujnom vodu kako biste vidjeli daje li uljna pumpa (ukoliko postoji) tlak ulja za podmazivanje. Kod dvotaktnog motora pripremite mješavinu ulja za podmazivanje i benzina. Obično se omjeri miješanja mješavine kreću od dva do četiri posto udjela ulja u benzinu. U većini slučajeva za period razrade motora proizvođači traže veći udio ulja, pa ukoliko nemate informaciju o omjeru, zamiješajte četiripostotnu mješavinu (primjerice, četiri decilitra ulja na deset litara goriva).

Također, za prvo bi pokretanje motora bilo dobro izraditi testni „stol“, odnosno konstrukciju na kojoj ćete ga moći opremiti i pokrenuti, a da to nije okvir motocikla. Okvir motocikla u fazi kada je motor gotov još ne mora biti dovršen, a ukoliko je, tada postoji mogućnost da ga tijekom montaže motora i testiranja nepotrebno oštetite. No, ako ostatak motocikla nije završen, od okvira nećete imati previše koristi jer je on sam po sebi nestabilan. Stoga pripremite motor na testnom stolu te ga opremite barem dijelom starog ispuha, rasplinjačem s improviziranim dovodom goriva, polugom nožnog pokretača, polugicom mjenjača, te starim sajlama gasa, čoka i spojke – ako ih imate. Ne koristite nove dijelove da ih ne uprljate ili oštetite.

Prvo pokretanje motoraTakođer, imajte pomagača jer morate manipulirati s gasom, čokom, nožnim pokretačem i gorivom iznad razine rasplinjača.

Prvo pokretanje motora pokušajte organizirati u društvu pomagača, čija će osnovna zadaća biti reakcija u slučaju požara. Za to pripremite aparat za gašenje požara, nekoliko deka ili pijesak kako biste mogli ugasiti požar u najgorem scenariju. Lulicu svjećice ne utiskujte na svjećicu do krajnjeg položaja, već je samo prislonite na njen kontakt. Ovo će vam biti improvizirani „kontakt-ključ“ za zaustavljanje motora. Benzin ili mješavinu ulijte u malenu posudicu ili bocu te je cjevčicom spojite s rasplinjačem koji ste montirali na usis cilindra. Posuda s benzinom mora biti iznad rasplinjača kako bi gorivo slobodnim padom moglo teći u rasplinjač, kao što je slučaj na motociklu kada je spremnik iznad motora. Za prvo pokretanje pritisnite nekoliko puta bocu kako bi pod tlakom gorivo napunilo rasplinjač, a sve što se prelije iz rasplinjača, obrišite i pričekajte da sve pare ispare. Vijak za podešavanje praznog hoda na rasplinjaču otprilike postavite u nešto višu poziciju od uobičajene kako bi klizač s iglicom bio otvoren do jedne petine hoda. Naime, to će vam omogućiti da pri pokretanju u ruci držite samo sajlu čoka te ga aktivno dozirate u prvim trenucima rada motora, jer je teško pretpostaviti koji su uvjeti pokretanja motora najpovoljniji. Povrh toga, budite spremni na podosta buke zbog toga što je ispuh ili nekompletan ili privremeno pričvršćen, te na razne mirise i isparavanja – što boje, što raznih maziva ili pak brtvila. Ustvari, ništa vas ne treba zabrinjavati osim grubih mehaničkih zvukova iz motora koji označavaju da neki dio nije ispravan ili nešto nije pravilno sastavljeno. Tada motor odmah zaustavite!

Nožnim pokretačem (ili elektrostarterom) pokrećite motor i očekujte njegovo prihvaćanje nakon nekoliko pokušaja. Kada motor prihvati, pokušajte ga održati u radu što dulje kako bi se počeo zagrijavati do trenutka kada više nećete trebati držati sajlu ili polugicu čoka, i kada se rad stabilizira na bilo kakvim okretajima praznog hoda. Ukoliko vam se čine previsokima, malo ih smanjite na vijku praznog hoda te pustite da motor radi i zagrijava se. Uz to, osluškujte unutrašnje zvukove ili neobične vibracije te nekontrolirano curenje ulja. Ako vam se sve čini u redu, pustite motor da se zagrijava sve do trenutka kada vam se opipom učini toplijim od 80 celzija, pa ga tada ugasite skidanjem lulice sa svjećice. Ako je sve prošlo u redu, možete si čestitati, jer je drugi funkcionalni test bio uspješan!

Nakon slavlja i hlađenja motora, pokrenite ga ponovno i zagrijte na radnu temperaturu, na okretajima praznog hoda povucite sajlom polugicu spojke te polugicom mjenjača probajte mijenjati stupnjeve prijenosa kako biste utvrdili ispravnost mjenjača i odvajanje spojke. Ako je sve prošlo uspješno, zaustavite motor i dok je vruć, dotegnite vijke na glavi motora, cilindar, bočne poklopce, svjećicu te sve dostupne vijke koji spajaju dijelove bloka motora. Vijci koji su „na hladno“ bili pritegnuti do kraja, sada će biti na osjet manje ili više otpušteni, te ih dotežite do sljedećeg većeg otpora, prema osjećaju, ili ako tehnička dokumentacija definira, prema vrijednostima na moment-ključu. Ispod motora postavite bijelu tkaninu i papir te ostavite motor barem jedan dan bez pokretanja, i to kako biste (u)vidjeli ima li kakvih curenja ulja kroz brtve i otvore, te – ako ih ima – iste svakako sanirajte.

Prvo pokretanje motoraNakon što motor ugradite na motocikl, spojite ostatak elektroinstalacije te provjerite punjenje akumulatora i namotaje za napajanje trošila.

Još preostaje provjeriti električne namotaje za napajanje trošila i punjenje akumulatora. Svaki motor otprilike kod rotora magneta ima pripremljene kontakte za elektroinstalaciju ili su žice dovoljno duge da na njih probno možete spojiti improvizirano električno trošilo. Za ovu jednostavnu probu pripremite žarulju, njeno grlo koje može biti i sa samog motocikla te plus pol spojite na izlaz elektroinstalacije, a minus na sam blok motora kako bi imao masu. Potom pokrenite motor i žarulja bi morala svijetliti te mijenjati intenzitet svjetla prema broju okretaja motora. Za provjeru ispravnosti namotaja za dopunu akumulatora – ako postoji – žarulja nije dovoljna, te je potrebno imati barem jednostavni unimer, koji bi spojen na izlaz namotaja i masu s druge strane trebao pokazati napon nešto veći od napona instalacije. Primjerice, kod motora sa šestvoltnom instalacijom, napon bi trebao biti oko sedam volti, na okretajima višima od praznog hoda. Ove vrijednosti također potražite u tehničkoj dokumentaciji, a kod modela s dinamom trebate provizorno ugraditi i regler te napon mjeriti i na njegovim izlazima. Nakon ovoga smatrajte da je restauracija motora završena. U konačnici, ostaje tek fino podešavanje koje ćete raditi nakon sklapanja cijelog motocikla, kroz testne vožnje, a ono može trajati i prvih 100 km. Nakon kvalitetne restauracije, ipak se radi o gotovo novom motoru na koji svakako možete biti ponosni!

Javite se


TELEFON: EMAIL: PRATITE ME:
+385 dane@dane-restorations.com Instagram

Javite se


Telefon. +385 98 86 95 49
Email. dane@dane-restorations.com
Adresa: Zagreb,
Hrvatska
Pratite me.